Puhujat ja esiintyjät löydät tältä sivulta aakkosjärjestyksessä etunimen mukaan.

Alpo Pennanen

Alpo Pennanen on Uusheräyksen puhuja ja eläkkeellä oleva rajavartija.

Aki Tissari

Lapinlahden helluntaiseurakunnan vanhemmiston jäsen.

Metropoliitta Arseni

Metropoliitta Arseni

Arseni on Suomen ortodoksisen kirkon piispa eli metropoliitta, joka on kotoisin Lapinlahdelta. Hänet tunnetaan myös ikonimaalarina ja ikonografian tuntijana.

Arto Lehtineva

Arto Lehtineva

Pastori Arto Lehtineva on Uusheräyksen johtokunnan puheenjohtaja. Hän työskenteli Vaasan suomalaisessa seurakunnassa pappina. Arto on innokas retkeilijä, vaeltaja ja hiihtäjä.

Eeva Pouke

Eeva Pouke

Uusheräyksen toiminnanjohtaja Oulusta, Israelin lähetystyöntekijä, bibliodraamaohjaaja, sielunhoitoterapeutti ja rukouksen nainen.

Eila Kärki

Eila Kärki on Pauli Kärjen vaimo ja aktiivinen vapaaseurakuntalainen, joka koki elämässään suuren ihmeen.

Elias Said

Arabipastori ja lauluntekijä Israelin Haifasta.

Esa-Pekka Silvola

Esa-Pekka Silvola on kirkkomuusikko Kurikan Jurvasta. Hän on myös Paljaat Jalat -kuoron entinen johtaja.

Hannu Takkula

Hannu Takkula on 59-vuotias kasvatustieteiden tohtori, joka on työskennellyt vuodesta 2018 lähtien Suomen edustajana, Euroopan tilintarkastustuomioistuimessa Luxemburgissa. Aikaisemmin hän on toiminut mm. radiotoimittajana ja luokanopettajana sekä Lapin kansanedustajana 1995-2004 ja Euroopan parlamentin jäsenenä 2004-2014, 2015-2018.

Hannu on kahden pojan isä ja kuuden lapsenlapsen isoisä. Harrastuksiin kuuluvat musiikki, pyöräily ja lukeminen.

”Olen tulossa Lapinlahdelle odottavin ja kiitollisin mielin. Matin ja Liisan rautatien tienoo on mitä parhain paikka kokoontua Yhteyspäiville sekä Kesäseuroihin. Elämme aikaa, jossa kestäville tulevaisuuden ja toivon näkökulmille on tilausta. Uskon tulevan kesätapahtuman kohtaamisineen vahvistavan meitä iankaikkisen toivossa. Nähdään Lapinlahdella!”

Heini Heide

Heini on Lapinlahden seurakunnan kanttori.

Heta Hurskainen

Heta Hurskainen

Heta Hurskainen on teologian tohtori ja yliopistotutkija, joka on perehtynyt erityisesti luterilaisten ja ortodoksisten kirkkojen ekumeenisiin suhteisiin sekä ortodoksisten kirkkojen ja valtion väleihin niin Venäjällä kuin Ukrainassa.

Isä Jelisei Rotko

Lapinlahden toimii Kuopion ortodoksisen seurakunnan pohjoisen alueen (Iisalmen seudun) pappina.

Johanna Holma

Johanna Holma

Johanna Holma on Paljaat Jalat -kuoron johtaja, joka tuntee Siionin Matkalaulut kuin omat taskunsa. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri.

Joni Pirinen

Majuri Joni Pirinen palvelee Karjalan Lennostossa ja toimii Kadettipiirin puheenjohtajana. Hänet tunnetaan myös runoilijana.

Jouko Koistinen

Rovasti Jouko Koistinen toimi lähes kolmekymmentä vuotta vankilapappina ensin Pelsolla ja sitten Kuopiossa ennen eläkkeelle jäämistään. Hän on kunnostautunut myös muusikkona ja lauluntekijänä.

Laura Lahtinen

Laura Lahtinen

Laura Lahtinen on laulaja-muusikko Kokkolasta, mutta hänen juurensa ovat Lapinlahdella. Hän toimi vuonna 2022 myös Uusheräyksen ja Kalajoen Kristillisen Opiston nuorisosihteerinä.

 

Lauri Jäntti

Lauri Jäntti

Lauri Jäntti on toiminut Lapinlahden kirkkoherrana vuodesta 1997 alkaen. Kuuntele Lauri Jäntin haastattelu Uusheräys tänään -ohjelmassa täällä.

Leena Lindelä

Leena Lindelä johtamassa Paljaat Jalat -kuoroa.

Leena Lindelä on Paljaat Jalat -kuoron johtaja, luokanopettaja ja erityisopettaja sekä innokas puutarhanhoitaja.

Liisa Sivonen

Liisa Sivonen on Uusheräyksen aktiivi Enosta.

Maarit Filppula

Maarit on hammaslääkäri, innokas moottoripyöräilijä sekä lähetystyötä rakastava nuori nainen.

Markku Järvelä

Markku on oulaistelainen eläköitynyt nuorisotyöntekijä ja aktiivinen yksinlaulun harrastaja.

Martti Hänninen

Isä Martti

Isä Martti Hänninen on eläköitynyt ortodoksipastori. Käy kuuntelemassa Martin mietteitä Kesäseurojen alla Uusheräys tänään -ohjelmassa täältä.

Martti Olsen

Diakoniatyöntekijä Kallaveden seurakunnasta, Kuopiosta. Hän on myös GospelRidersien jäsen.

Igumeni Mikael

Igumeni Mikael

Arkkimandriitta Mikael (Nummela) valittiin Valamon luostarin johtajaksi vuoden 2022 alussa. Hän on kilvoitellut Valamossa vuodesta 2013, ja sitä ennen hän toimi Kulttuurikeskus Sofiassa, jossa hänet vihittiin diakoniksi, viitankantajamunkiksi ja pappismunkiksi vuonna 2011.

Minna Kettunen

Minna Kettunen on filosofian maisteri, kirjailija sekä Väärnin pappilan emäntä. Hänellä on myös useita luottamustoimia, hän toimii mm. Lapinlahden seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana sekä Ylä-Savon srk-yhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsenenä.

 

Niko Rantanen

Niko Rantanen saarnaamassa

Niko Rantanen on Kalajoen Kristillisen Opiston rehtori. Hän toimii Pyhäjoen kunnanvaltuuston puheenjohtajana Keskustan riveissä ja toimii aktiivisesti Pyhäjoen vapaapalokunnassa.

Outi Krank

Outi Krank on musiikin ammattilainen Pyhäjoelta. Tällä hetkellä hän toimii musiikinopettajana koulumaailmassa.

Paljaat Jalat

Paljaat Jalat Kurikan Kesäseuroissa 2022. Kuva: Sanna Kapanen

Paljaat Jalat on Uusheräyksen ja Kalajoen Kristillisen Opiston nuorten ja nuorten aikuisten kuoro ja bändi. Paljaat Jalat rakastaa musiikkia ja haluaa ylistää musiikillaan ylösnoussutta Vapahtajaa. Johtajina toimivat Johanna Holma ja Leena Lindelä. Lisätietoja Paljaista Jaloista löydät täältä.

Pauli Kärki

Pauli on Siilinjärven vapaaseurakunnan pastori ja evankelista.

Pekka Siitonen

Pekka Siitonen Raamattuopettaja, jonka vahvuutena on Raamatun opettaminen lapsille.

Pekka Siljander

Rovasti Pekka Siljander on vaikuttanut pitkään Uusheräyksessä monenlaisissa tehtävissä. Hän on kirjoittanut myös useita kirjoja, viimeisimpänä Suhteita ja vallankäyttöä -kirjan, joka paneutuu Raamatun perheisiin.

Pekka Simojoki

Pekka Simojoki. Kuvaaja Philippe Gueissaz

Gospel-muusikko Pekka Simojoki tunnetaan halki Suomen sekä lauluistaan että tarinoistaan. Hän on kiertänyt Suomea ja maailmaa vuodesta 1979 alkaen.

Petri Korhonen

Petri on Lapinlahden helluntaiseurakunnan pastori.

Pirkko Said

Pirkko ja Elias Said

Iisalmesta kotoisin oleva Israelin lähetti työskentelee kristillisessä Ebenezer-vanhainkodissa Haifassa. Hän työskentelee myös arabiankielisessä seurakunnassa miehensä Eliaksen kanssa.

Roope Knapp

Lapinlahden helluntaiseurakunnan diakoni, Sari Essayahin puoliso ja intohimoinen juoksija.

Sami Siltanen

Pastori Sami Siltanen on Uusheräyksen ja Kalajoen Kristillisen Opiston nuorisosihteeri.

Sari Aikio

Sari Aikio on Uusheräyksen vankilalähetti, jonka sydämellä on evankeliumin sanoma. Sari on tehnyt vankilatyötä jo viisi ja puoli vuotta Sodankylästä käsin. Kuuntele lisää Sarin työstä Uusheräys tänään -ohjelmasta täältä.

Sari Essayah

Sari Essayah. Kuva: Sakari Röyskö

Sari Essayah on Suomen Kristillisdemokraattisen puolueen puheenjohtaja. Hän on entinen kilpakävelijä ja maailmanmestari vuodelta 1993. Hän toimii KD:n edustajana suuressa valiokunnassa ja valtiovarainvaliokunnassa. Hän on toiminut Euroopan parlamentin jäsenenä 2009-2014, puoluesihteerinä 2007-2009 ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana kaudella 2003–2007. Hänellä on takanaan yli 15 vuotta kuntapolitiikassa eri tehtävissä, maakuntavaltuustossa ja myös Kuntaliiton valtuustossa. Sari Essayah asuu Lapinlahdella.

Seija Pennanen

Seija Pennanen on Uusheräyksen aktiivi ja eläköitynyt englannin kielen opettaja.

Taina Taskila

Taina Taskila on matematiikan opettaja, teologi ja lähetystyöntekijä, joka on tehnyt elämäntyönsä Etiopiassa Mekane Yesus kirkon palveluksessa.

Teuvo Tikkanen

Teuvo Tikkanen on eläkkeelle jäänyt Lapinlahden helluntaiseurakunnan pastori ja aktiivinen yhteyspäivien järjestäjä Lapinlahdelta. Kuuntele Teuvon ajatuksia Kesäseuroista Uusheräys tänään -ohjelmasta täältä.

Timo Honkaselkä

Kuopion ortodoksiseurakunnan kirkkoherra ja rovasti Timo Honkaselkä on pappi kolmannessa polvessa.

Tinja Halunen

Tinja Halunen

Tinja Halunen on Uusheräyksen nuorisosihteeri. Hän on teologian maisteri, joka innostuu Jumalan valtakunnasta. Tinja rentoutuu kirjoja lukemalla ja nauttii laulamisesta ja musiikista.

Tuomo Lahtinen

Tuomo Lahtinen

Tuomo Lahtinen on Uusheräyksen puhuja ja Lapinlahden oma mies. Tuomon saattaa nähdä liikenteessä niin moottoripyörällä GospelRidersien liiveissä kuin ravihevosen rattailla ohjastamassa. Kuuntele Tuomon haastattelu Uusheräys tänään –täältä.

Tuula Kosonen

Tuula ja Mikko Kosonen

Tuula Kosonen kääntää Raamattua aken kielelle Thaimaassa Mekong-joen alueella. Uusi testamentti valmistui vuonna 2015 ja tällä hetkellä urakoidaan Vanhan testamentin kimpussa. Tuula on ollut pitkään Uusheräyksen nimikkolähettinä Suomen Lähetysseuran kautta.

Tuuli Mäkilä

Tuuli on Lapinlahden seurakunnan tuore nuorisotyöntekijä.

Vilma Siljander

Vilma on opiskelija Oulusta. Hän soittaa kiippareita myös suositussa Freesia-yhtyessä.

 

Kesäseurojen ja Yhteyspäivien kanssa yhteistyössä:

K-Rauta Lapinlahti
Kotirannan Puutarha
Kukkakauppa ja hautauspalvelu Mika Kinnunen Ky
Kukkakauppa Meklin
Anjan Pihaputiikki
Kukka-, Hautaus- ja Juhlapalvelu Kuittinen
Matin ja Liisan Asema
Lapinlahden kunta
Ylä-Savon Ammattiopisto
Varpaisjärven Maansiirto ja Vesitekniikka Oy
Valio
Olvi OYJ
Elinvoima Apteekki Lapinlahti
Reissumiehen makeistukku
S-Market Lapinlahti
K-Market Ruokamestari Lapinlahti
Hunajalähde Oy