On syntini anteeksi suuret, koko velkani maksettu.
Ole kiitetty Herrani Jeesus, ole kiitetty, kiitetty!
Ylenpalttinen armo on mulla, minä kurja ja kiusattu.
Ole kiitetty Herrani Jeesus, ole kiitetty, kiitetty!
(SML 191)

Uusheräys on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike. Julistamme Kristusta ja kutsumme ihmisiä elämään yhteydessä kolmiyhteiseen Jumalaan. Jumalan sana, Raamattu, on meille tärkeä. Teemme lähetystyötä kaikkialla maailmassa. Haluamme tarjota hengellisen kodin, jossa on hyvä kasvaa kristittynä.

Uusheräyksen juuret ovat 1800-luvun lestadiolaisessa herätyksessä. Lestadiolainen herätys alkoi pohjoisessa, kun Lars Levi Laestadius sai kokea Jumalan armon omassa elämässään. Uusheräyksen tärkeitä vaikuttajia olivat muun muassa Kittilän maallikkosaarnaajat Pietari “Hanhi Pieti” Hanhivaara ja Fredrik “Feetu” Paksuniemi. Lisätietoja Uusheräyksen historiasta löydät näiltä sivuiltamme.

Evankelioimis- ja julistustyö

Toimimme Suomessa julistaen evankeliumia. Valtakunnallinen päätapahtumamme on Kesäseurat. Kesäseurat järjestetään eri paikkakunnilla yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kokoonnumme ympäri vuoden Heinäkallion leirikodissa, Kalajoen Kristillisellä Opistolla sekä paikallisyhdistyksissä seuroihin ja muihin tapahtumiin. Teemme aktiivisesti työtä maahanmuuttajien ja pakolaisten kanssa ja kutsumme myös heitä julistamaan ylösnoussutta Kristusta. Työtämme johtaa toiminnanjohtaja Eeva Pouke.

Teemme työtä myös vankiloissa. Vankilalähettinäme toimii Sari Aikio.

Olemme mukana Raamatunlukijain liiton työssä. RLL julkaisee Hetkinen-raamatunlukuopasta ja innostaa suomalaisia kristittyjä lukemaan Raamattua päivittäin rukoillen. Hetkiseen ja Raamatunlukijain liittoon voit tutustua heidän nettisivuillaan, rll.fi.

Lapsi- ja nuorisotyö

Lapsi- ja nuorisotyömme keskittyy leireihin ja tapahtumiin nuorisosihteerimme Sami Siltasen johdolla.

Lähetystyö

Uusheräys tukee lähetystyötä kirkon lähetysjärjestöjen kautta, Inkerin kirkon työtä Venäjällä, (Harlun ja Pitkärannan seurakuntien alueella) sekä Machaseh -työtä Israelissa. Voit lukea lisää lähetyskohteistamme näillä sivuilla. Lähetystyö on myös vahavasti mukana leireillämme.