Kala- ja Pyhäjokilaakso on ollut jo vuosikymmenten ajan yksi Uusheräyksen keskeisimmistä vaikutusalueista. Kala- ja Pyhäjokilaakson alueella on nykyisin kymmenen paikallisyhdistystä. Osassa niistä on säännöllistä toimintaa ja joissakin seuroja on satunnaisesti. Kaikkien paikallisyhdistysten seuroista ja muusta toiminnasta tiedotetaan Lähettäjä-lehdessä ja näiden verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Alueella sijaitsee myös Kalajoen Kristillinen Opisto, joka tarjoaa runsaasti erilaista toimintaa.

Haapavesi

Haapaveden Uusheräys jatkaa 1910-luvulla aloitetun Karhukankaan Uusheräyksen toimintaa. Yhdistyksen puheenjohtaja on Johannes Hyytinen. Koti- ja lauluseurojen lisäksi järjestetään syksyisin syystapahtuma ja adventtijuhla joulukuussa. Haapaveden Uusheräys antaa vahvan tuen Venäjän Karjalassa tehtävälle lähetystyölle.

Kalajoen seudun Uusheräys

Vuoden 2011 alussa perustettu paikallisyhdistys järjestää Majakka-iltoja Kalajoen Kristillisen Opiston kappelissa sekä muita tapahtumia Kalajoella, Pyhäjoella ja Himangalla. Majakka-iltoihin sisältyy ehtoollisen vietto, raamattuopetusta sekä omaa opetusta ja ohjelmaa lapsille. Illan lopuksi nautitaan yhdessä teetä ja pientä purtavaa.

Kalajoen Kristillisellä Opistolla järjestetään monia Uusheräyksen tapahtumia, mm. naisten – ja miestenpäiviä, sekä syysseurat ja keväisin Opiston ystävien päivät. Opisto kokoaa ystäviä laajalta alueelta tapahtumiinsa ja onkin hengellinen ”keidas” niin lähellä asuville kuin kauempaakin tuleville. Kalajoen seudun Uusheräyksen puheenjohtaja on Esko Siljander.

Pyhänkoski

Pyhänkosken yhdistyksen puheenjohtaja on Olli Hiitola. Seuroja ym. tapahtumia järjestetään noin kerran kuussa, joko Pyhänkosken rukoushuonella, kodeissa tai seurakuntatalolla.

Ylivieskan seudun Uusheräys

Ylivieskassa järjestetään seuroja joka toinen sunnuntai omassa rukoushuoneessa, Betaniassa (Kyöstintie 18, Ylivieska). Ylivieskan seudun Uusheräyksen puheenjohtajana toimii Heimo Mattila.

Ylivieskan yhteyshenkilö

Heimo Mattila
0400 919719
heimo.mattila@kotinet.com