Takana on kylmä ja tuulinen talvi. Irkutskin alueella 30 asteen paukkupakkaset alkoivat jo joulun alla. Kaikkein kylmimmällä säällä ei kannata lähteä ajelemaan maaseudulle, sillä auton kanssa voi tulla ongelmia. Näin pääsi käymään minulle tänä vuonna 25 asteen pakkasessa. Ongelmatilanteet ovat sikäli hyödyllisiäkin, että apua etsiessäni saan kohtaamisia paikallisten kanssa. Siperialainen auttaa aina hädässä olevaa kykyjensä ja mahdollisuuksien mukaan. Vaikeat luonnonolosuhteet ovat opettaneet heille naapuriavun tärkeyttä. Kiitollisuuden osoitukseksi voin lahjoittaa evankeliumin sanaa avun antajille. (Arja Halttunen, Lähettäjä 2021)

Arja Halttunen työskentelee Kylväjän lähettämänä Itä-Siperiassa, Irkutskissa. Hän aloitti neljännen työkautensa vuonna 2019 ja hänet valittiin Uusheräyksen nimikkolähetiksi vuonna 2021.

Arjan työ keskittyy burjaatteihin, joka on yksi mongoliheimoista. Nykyään burjaatteja pidetään jo omana kansanryhmänään. Pääosa burjaateista kuuluu Tiibetin buddhalaisiin eli lamalaisiin, mutta joukossa on myös shamanismin edustajia. Henkien palvonta on tärkeä osa heidän uskontoaan ja tietyillä paikoilla on pysähdyttävä uhraamaan, jotta mitään ikävää ei tapahdu.

Arjan työkenttää on evankeliumin julistaminen erityisesti maaseudulla Irkutskin ympäristössä. Tärkeitä kohtaamisia syntyy ystävystymisen ja vierailujen kautta.

Voit lukea lisää Kylväjän työstä Itä-Siperiassa täältä.

Kuvat: Arja Halttusen kuva Jussi Valkeajoki
Kuvat työalueelta: Arja Halttusen kotialbumi