LEHDISTÖTIEDOTE, julkaisuvapaa heti
13.2.2019

Kangasalla juhlitaan Korkeimman suojassa

Uusheräyksen suurin vuotuinen tapahtuma, ”Korkeimman suojassa” -Kesäseurat järjestetään ensi kesänä Kangasalla 26.–28.7.2019. Kesäseuroihin odotetaan eri puolilta Suomea n. 1000 ihmistä. Kesäseurojen yhteydessä järjestetään myös Uusheräyksen vuosikokous, johon itsenäiset paikallisyhdistykset lähettävät n. 60–70 edustajaa.

Tapahtuma järjestetään Kangasalla ensimmäistä kertaa. Vaikka Kangasalla ei toimi Uusheräyksen paikallisosastoa, kaupunki on tuttu monille uusheränneille, sillä Uusheräyksen leirikoti Heinäkallio sijaitsee Kangasalla. Nykyään leirikodin toiminnasta vastaa Uusheräyksen perustama Kalajoen Kristillinen Opisto. Heinäkalliolla järjestetään vuosittain Uusheräyksen lastenleirit ja useita nuortenleirejä. Kauniilla ja rauhallisella paikalla sijaitseva leirikoti on myös omiaan retriittien järjestämiseen. Lapsi- ja nuorisotyö on Uusheräyksen yksi tärkeimpiä työmuotoja. Lisäksi julistus- ja sielunhoitotyötä pidetään tärkeänä. Uusheräyksen toiminta tavoittaa tuhansia ihmisiä vuosittain.

Seuravalmisteluja tehdään yhdessä Kangasalan seurakunnan kanssa. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo tervehtii seuravieraita sunnuntain Lähetysjuhlassa. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa Pekka Simojoen isännöimä Majatalo-ilta, harjulla pidettävät Kesäilta Kangasalla -seurat sekä raamattutunteja ja perinteisiä seuroja. Sunnuntain matkalaulumessussa lauletaan Siionin matkalauluja. Seuroissa järjestetään myös omaa ohjelmaa kouluikäisille ja nuorille.

Uusheräys tunnetaan lähetystyötä tukevana liikkeenä ja lähetys on näkyvillä myös Kangasalan seuroissa. Tänä vuonna vieraaksemme saapuu Machaseh-työn johtaja Lena Levin Israelista. Machaseh-työ on yksi uudemmista Uusheräyksen lähetyskohteista. Machaseh on voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti Jerusalemissa uskontoon, sukupuoleen tai ihonväriin katsomatta. Suomen Lähetysseuran kanssa yhteistyötä on tehty jo reippaat 110 vuotta. Lisäksi tuetaan Medialähetys Sanansaattajia, Kansanlähetystä ja Kylväjää. Venäjällä Uusheräys tukee Harlun seurakuntaa Inkerin kirkon kautta.

Lestadiolainen Uusheräys, nykyisin Uusheräyksen Keskusliitto ry syntyi yli sata vuotta sitten lestadiolaisen herätysliikkeen hajaantuessa eri suuntiin. Aluksi se toimi Suomen Lähetysseuran haaraosastona tukien lähetystyötä ja pitäen seuroja eri puolilla Suomea. Viisikymmenluvulla se rekisteröityi omaksi herätysliikkeeksi luterilaiseen kirkkoon. Paikallisyhdistykset järjestävät edelleen aktiivisesti seuroja ja Raamattupiirejä sekä kirkkopyhiä paikallisten seurakuntien kanssa.

LISÄTIETOJA

Eeva Pouke, Uusheräyksen toiminnanjohtaja
eeva.pouke@uusherays.fi || 045 2722412

Juha Lankinen, Kesäseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja
juha.lankinen@kolumbus.fi || 040 8610923

Tinja Halunen, Uusheräyksen nuorisosihteeri, Kesäseurojen tiedotus
tinja.halunen@uusherays.fi || 045 2722417