Gujaratinkielinen naisten radio-ohjelma Intiassa

Tukisopimus 5 000 € / vuosi

-Jo 11-vuotiaana ymmärsin kristillisellä lastenleirillä, että jos haluan olla Jumalan lapsi, minun on otettava Jeesus vastaan henkilökohtaisesti. Myöhemmin Jumala valitsi minut työhönsä, Hän on johdattanut elämääni, gujaratinkielisen Hanna-työn koordinaattorina Evangelina Satyanand kertoo.

 

Naiset toivon lähteellä - ohjelma

Intiassa perheväkivalta on arkea monen naisen elämässä, vuosittain kymmeniätuhansia vaimoja poltetaan elävältä. Jopa lapsia annetaan prostituutioon. Ja koska tyttöä ei arvosteta, viimeisen kymmenen vuoden aikana on abortoitu arviolta kahdeksan miljoonaa tyttösikiötä. Puolet alle 5-vuotiaista lapsista on aliravittuja, katulapsia on yli kolme miljoonaa.

Naisia rukoilemassa

-Gujaratin naiset elävät hyvin yksinkertaista elämää. Suurin osa naisista on kokenut väkivaltaa, on puutetta ravinnosta ja koulutuksesta. Naisilla ei yleensä ole päätösvaltaa. Naisten elämään on tuonut erityisen suuren siunauksen lähettämämme radio-ohjelma Naiset toivon lähteellä. Ohjelmassa käsitellään elämäntilanteita, joissa naiset elävät. Annetaan käytännön neuvoja, joilla kuunteljoille kerrotaan, että heitä rakastetaan. Naiset kuulevat, että Jumala rakastaa heitä, olivatpa he missä asemassa tahansa. Jumala on heitä varten joka päivä. Ohjelmat antavat kristillisen toivon ja auttavat selviytymään jokapäiväisestä elämästä, Jeesus parantaa haavoja ja uudistaa henkisesti. Monet naiset ostavat radion osamaksulla voidakseen kuunnella ohjelmia.

-Naisille järjestetään säännöllisesti myös yhteisiä kokoontumisia. Näin naiset voivat kasvaa Jumalan tuntemisessa. Hengellisessä kasvussa auttavat myös kokouksissa jaettavat äänitteet ja kirjeenvaihto. Jos mahdollista, kuuntelijat ohjataan paikallisten kirkkojen toimintaan. Gujaratia puhuvia on 60 miljoonaa, vain noin 2 % heistä on kristittyjä. Kieltä ymmärtävät myös monet alueen vähemmistökieliä puhuvat.

-Pyydän teitä nöyrästi, rukoilkaa gujaratinkielisen ohjelman puolesta, Evangelina sanoo.

Intiassa kristilliset radio-ohjelmat ovat monelle viimeinen oljenkorsi

Ohjelmasta tulee palautetta mm. itsemurhan partaalla olevilta kuuntelijoilta. Monelle naiselle Naiset toivon lähteellä – ohjelma on ainoa toivoa antava asia. Jumalan sana antaa voimaa jatkaa elämää. Palautetta tulee myös miehiltä, jotka kuuntelevat ohjelmia yhdessä vaimojensa kanssa. Yleensä miehet hoitavatkin kirjeiden kirjoittamisen, sillä yli puolet naisista on luku- ja kirjoitustaidottomia. Saamme rukoilla, että Intian naisten elämässä saisi tulla todeksi Raamatun sanat:

”Minä annan heidän haavojensa kasvaa umpeen ja parantua, minä teen heidät terveiksi ja lahjoitan heille pysyvän rauhan ja menestyksen.” Jer. 33:6

Oma nimikko-ohjelma

Yksi 15 minuutin mittainen gujaratinkielinen Naiset toivon lähteellä - ohjelma maksaa 130 € sisältäen tuotannon ja radioinnin. Ohjelmaa radioidaan kerran viikossa perjantai-iltaisin paikallista aikaa. Jokaiselle ohjelman ostajalle lähetetään nimikko-ohjelmailmoitus, josta näkyy ohjelman tarkka radiointiaika. Näin voi rukoilla ohjelman tekijöiden ja kuuntelijoiden puolesta samanaikaisesti ohjelman lähetyksen kanssa.

Medialähetys Sanansaattajien yhteistyökumppaneita Intiassa ovat TWR-Intia ja Evankelis-luterilainen Gossner-kirkko. Ohjelmat ovat paikallisten kristittyjen tekemiä ja TWR-Intian radioimia. TWR-Intian mukaan näiden ohjelmien radiointi ei onnistuisi ilman Suomesta saatavaa tukea.