Etiopiassa tuemme Mettun Raamattukoulua, tavoittavaa evankelioimistyötä, maaseutukirkon rakentamista sekä naistyön koulutusta Etiopiassa.

Etiopian Mekane Yesus – kirkko on maailman suurin luterilainen kirkko. Etiopian Mekane Yesus – kirkon motto on: Koko evankeliumi koko ihmiselle. Sen jäsenmäärä on yli 8 miljoonaa ja se on luultavasti maailman nopeimmin kasvava luterilainen kirkko. Kirkko panostaa evankeliointiin ja yhä uusien ihmisten tavoittamiseen. Evankeliumi leviää sekä kirkon työntekijöiden että tavallisten seurakuntalaisten kautta.

Mettun Raamattukoulu kouluttaa pappeja ja evankelistoja kirkon palvelukseen. Tavoittavan evankelioimistyön tarkoituksena on viedä evankeliumin sanomaa kaikille ihmisille. Seurakuntia rohkaistaan panostamaan evankeliumin levittämiseen.

Mekane Yesus -kirkko kouluttaa naistyöntekijöitä. He tekevät hengellistä työtä sekä antavat käytännön apua ja opetusta naisille. Naisille opetetaan mm. lukutaitoa, terveydenhoitoa, ravitsemustietoutta, käsitöitä ja perhe-elämään liittyviä asioita. Heille kerrotaan kulttuurien vahingollisista tavoista, kuten tyttöjen ympärileikkauksesta ja alaikäisten avioliitoista, ja opetetaan johtajuutta. Tavoitteena on rohkaista ja auttaa naisia palvelemaan Jumalaa, perhettä ja yhteisöä omilla lahjoillaan. Tärkeää on myös rohkaista seurakuntien johtajia luottamaan naisten taitoihin ja mahdollisuuksiin palvella seurakunnassa.