Kirjoittajan kuva (ei pakollinen)Martti Peräaho
KirjoittajaMartti Peräaho
Titteli ja paikkakunta (ei pakollinen)Heinäkallion Emeritus isäntä

Heinäkallio on ollut minulle elämäni ja työhistoriani yksi vaikuttavimmista projekteista. Projekteilla on tietty tehtävä sekä alku ja loppu. Heinäkallion projekti osallani alkoi talkoolaisena 1981 ja päättyi lopullisesti eläkkeelle jäämiseeni tai oikeastaan vasta uuden rantasaunan valmistumiseen vuonna 2018. Alkutehtävä oli viemäröinti ja WC-tilojen rakennuttaminen, mutta tuolloin ei kukaan vielä tiennyt, mitä kaikkea työni tulisi vuosien mittaan sisältämään. Nyt tiedämme aika paljon sisällöstä, josta olen itsekin kirjoitellut tänä vuonna ilmestyvään Heinäkallion 50-vuotishistoriikkiin.

Koen olleeni Jumalan minulle antamassa tehtävässä, kun työskentelin Heinkalliolla sekä myös muissa Uusheräyksen tehtävissä. Vuoden 1992 loppuun saakka työskentelin erilaisissa tehtävissä rakennusliikkeissä. Vuoden 1993 alussa minut lomautettiin rakennusliikkeestä silloin vallinneen laman johdosta. Olin työtön, kun Uusheräyksen johtokunta palkkasi minut toteuttamaan Heinäkallion leirikodin laajennusta. Laajennuksen myötä leirikodin toiminta vilkastui, jolloin tarvittiin isäntää. Koska olin edelleen lomautettuna rakennusliikkeistä, minut palkattiin isännäksi. Tällä tavalla jäin ikään kuin jumiin Heinäkalliolle ja samalla Uusheräykseen eläkeikään saakka.

Isännyyden ja rakentamisten myötä Heinäkalliosta muodostui minulle rakas ja miellyttävä työpaikka sekä lukemattomien uusien ihmisten kohtaamispaikka. Kohtaamisten yhteydessä vaihdoimme luonnollisesti kuulumisia, mutta kävimme monesti myös syvällisiä keskusteluja uskonasioista ja elämästä. Heinäkalliolla myös rukoiltiin kaikissa tilaisuuksissa. Siellä opin tuntemaan paikallisyhdistysten vastuunkantajia sekä leirien kautta monien eri ryhmien ja järjestöjen piirissä toimivia ihmisiä, joista on tullut ystäviä ja joiden tapaamisia kaipaan edelleen.

Heinäkallion leirikotiin liittyy myös paljon työskentelyä yhdessä vaimoni Ailan kanssa sekä yhteistä tekemistä erityisesti lasteni Heikin ja Elinan kanssa. Kaikkiin meihin Heinäkallio on jättänyt omat jälkensä, jota myös muistelemme ajoittain.

Nyt pitkään jo eläkkeellä olleena palaan mielelläni Heinäkalliolle erityisesti Hiljaisuuden retriittiin ja Miestenleirille. Toivon ja rukoilen, että Heinäkallion leirikoti voisi jatkaa monipuolisena virkistys- ja kurssipaikkana Kalajoen Kristillisen Opiston ja Uusheräyksen ohjauksessa.

 

Heinäkallio viettää 50-vuotisjuhlavuottaan 2022. Tervetuloa juhlimaan Heinäkalliolle helatorstaina!

Juttu on ilmestynyt Lähettäjä-lehdessä 1/2022. Tilaa Lähettäjä tästä!