Joulun rauhaa!

Joulu lähestyy ja olemme keskellä adventin aikaa. Odotamme Jeesuksen syntymäjuhlaa muistaaksemme lahjoista suurinta, minkä ihminen on saanut. Tämä odotuksen aika kutsuu meitä myös valmistautumaan Jeesuksen toiseen tulemiseen.

Ensimmäisenä adventtina Jeesus ratsasti aasilla. Aasin opetuslapset saivat, kun sanoivat aasin omistajalle: ”Herra tarvitsee sitä.”

Tästä nousi mieleeni kaksi kysymystä. Mitä me sanomme, kun meiltä pyydetään meidän ”aasiamme”? Haluammeko antaa sen? Tai jos olemme ”aasi” haluammeko tulla Jeesuksen käyttöön vai lyömmekö jarrut päälle ja sanomme: ”En ainakaan minä!”

Herra tarvitsee sitä on kutsu Jumalan valtakunnan työhön. On monia hyviä asioita, joihin meitä kutsutaan osallistumaan. Lahjoita, anna aikaasi, muista tätä kohdetta. Kun meiltä tullaan pyytämään aasia, annammeko sen ilolla vai pitkin hampain? Vai annammeko ollenkaan? Kaikki, mitä tässä maailmassa on, kuuluu Jumalalle, sillä hän on kaiken Luoja. Ja tämän kaiken hän on antanut meidän haltuumme. Mutta ei omaksi, vaan käytettäväksi hänen puolestaan. Hänellä on käyttöä meidän varoillemme, lahjoillemme ja ajallemme. Olemmeko käytettävissä? Olenko käytettävissä?
 
Herra tarvitsee sitä on muistutus. Mitä Herra tarvitsee minulta? Mitä voisin tämän adventin aikana luovuttaa Jumalan käyttöön?
Siunattua joulun odotusta ja armorikasta Vapahtajamme syntymäjuhlaa!
Kuva: Florian GIORGIO / Unsplash