Kirjoittajan kuva (ei pakollinen)Lena-Levin
KirjoittajaLena Levin
Titteli ja paikkakunta (ei pakollinen)Machaseh-työn johtaja

Hyvät Machaseh-työn ystävät ja tukijat!

Haluamme kiittää siitä armosta ja kaikista niistä siunauksista, joita Jumala antaa meille.

Joitakin viikkoja sitten palasimme yhdeltä kaikkein ihmeellisimmistä matkoista, joita olemme tehneet holokaustista selvinneiden kanssa.

Kolme vuotta sitten saimme suomalaisilta ystäviltämme ja kollegoiltamme kutsun tulla Heinäkalliolle, joka on kaunis leirikoti Tampereen lähellä. Vuosia kestäneiden liikkumis- ja matkustusrajoitusten sekä muiden huolien jälkeen pääsimme viimein matkaan. Ryhmäämme kuului kuusi holokaustista selvinnyttä sekä kolme Machaseh-tiimin jäsentä.

Emme voineet edes kuvitella, mikä meitä odotti. Siitä hetkestä, kun tapasimme lentokentällä vierailumme emäntänä toimineen Arja Niemelän, tunsimme, että jotain hyvin erikoista oli tapahtumassa. Arja sai välittömästi lempinimen ”meidän enkelimme”. Yhdessä toisen emäntämme Eeva Pouken kanssa Arja järjesti suurenmoisen ohjelman ryhmällemme. Se oli täydellinen yhdistelmä rentoutumista, toimintoja, henkilökohtaista ja hengellistä jakamista, mahdollisuutta yksinoloon ja paljon muuta.

Me kaikki saimme kokea ylitsevuotavaa, ehdotonta rakkautta, joka auttoi meidän holokaustivanhuksiamme avautumaan ja esittämään monia kysymyksiä Jumalasta ja Raamatusta. Jokainen heistä kykeni antamaan henkilökohtaisen todistuksensa ja jakamaan jotain omista erityisistä taidoistaan ja lahjoistaan esim. musiikissa, kuvataiteissa, kirjallisuudessa, runoudessa, valtiotieteissä, maataloudessa ja tekniikassa. Olimme hämmästyneitä heidän rikkaista elämänvaiheistaan, kokemuksistaan ja tietämyksestään sekä siitä avoimuudesta, jolla he jakoivat niitä kanssamme.

Paikallinen vapaaehtoisten ryhmä oli uskomaton. Aamusta iltaan he tarjosivat meille parhaita ruokia ja juomia. Jatkamme yhteistyötä ja pian saamme mahdollisuuden pitää joitakin vapaaehtoisryhmän jäseniä vieraanamme Jerusalemissa. Näyttää siltä, että noiden kahden viikon aikana kehittyi todellinen ystävyys. Se on totisesti ”rakkauden hedelmä”.

Vietimme myös hienoa Machaseh-työn juhlaa, johon monet suomalaiset ystävämme osallistuivat.

Oli suurenmoista rukoilla, kuulla todistuspuheenvuoroja ja musisoida yhdessä. Kauniita käsintehtyjä koruja myytiin myös työmme tukemiseksi. Tämä oli yllättävää ja hyvin koskettavaa!

Sanat eivät riitä ilmaisemaan kiitollisuuttamme! Nyt me kaikki kutsumme Heinäkalliota ”pikku paratiisiksemme”. Vaalimme muistojamme ja meillä tulee aina olemaan sydämen yhteys näihin ihaniin ihmisiin, jotka antoivat meille maistiaisia taivaasta!

Israelissa lomakausi syksyisine juhlineen alkaa pian, ensimmäisenä RoshHashana syyskun lopussa. Odotamme kovasti tätä loma-aikaa sen tuomine mahdollisuuksineen.

Toivotamme teille kaikille siunattua RoshHashana-juhlaa (juutalaisten uudenvuoden juhla) ja Sukkot-juhlaa (lehtimajajuhla).

Suokoon Taivaallinen Isämme teille siunauksensa kiitokseksi kaikesta antamastanne rakkaudesta ja tuesta.

Rakkauden ja siunauksen toivotuksin!

Lena Levin ja Machaseh-tiimi

Kirjeen on suomentanut Seija Pennanen