Kala- ja Pyhäjokilaakson aluetyö

Kala- ja Pyhäjokilaakso on ollut jo vuosikymmenten ajan yksi Uusheräyksen keskeisimmistä vaikutualueista. Kala- ja Pyhäjokilaakson alueella on nykyisin kymmenen paikallisyhdistystä. Osassa niistä on säännöllistä toimintaa ja joissakin seuroja on satunnaisesti. Kaikkien paikallisyhdistysten seuroista ja muusta toiminnasta tiedotetaan Lähettäjä-lehdessä ja näiden verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Alueella sijaitsee myös Kalajoen Kristillinen Opisto, joka tarjoaa runsaasti erilaista toimintaa.


Haapavesi

Haapaveden Uusheräys jatkaa 1910-luvulla aloitetun Karhukankaan Uusheräyksen toimintaa. Vuonna 2011 Kärsämäen yhdistys liittyi Haapaveden yhdistykseen, jäsenmäärä nyt noin 100. Yhdistyksen puheenjohtaja on Taimi Nevalainen ja sihteeri Johanna Ahola. Kotiseurojen lisäksi järjestetään syksyisin 3—4 päivää kestävä syystapahtuma ja adventtijuhla joulukuussa. Lauluseuroja järjestetään myös säännöllisesti. Haapaveden Uusheräys antaa vahvan tuen Venäjän Karjalassa tehtävälle lähetystyölle.


Kalajoen seudun Uusheräys

Vuoden 2011 alussa perustettu paikallisyhdistys suunnittelee ja järjestää mm. perheseuroja ja muita tapahtumia Kalajoella, Pyhäjoella, Himangalla ja niiden ympäristössä. Seuroja pyritään järjestämään kuukausittain. Uutena toimintamuotona ovat Majakka-illat Kalajoen Opiston kappelissa. Iltoihin sisältyy ehtoollisen vietto, raamattuopetusta sekä omaa opetusta ja ohjelmaa lapsille. Illan lopuksi naututaan yhdessä teetä ja pientä purtavaa. Kalajoen Kristillisellä Opistolla järjestetään monia Uusheräyksen tapahtumia, mm. naisten – ja miestenpäiviä, sekä syysseurat ja keväisin Opiston ystävien päivät (Toveripäivät). Opisto kokoaa ystäviä laajalta alueelta tapahtumiinsa ja onkin hengellinen ”keidas”, niin lähellä asuville kuin kauempaakin tuleville. Kalajoen seudun Uusheräyksen puheenjohtaja on Juha Heikkilä ja sihteeri Sami Krank.


Kärsämäen seudun Uusheräys

Yhdistys on "fuusioitunut" vuonna 2011 Haapaveden yhdistykseen.


Pyhänkoski

Pyhänkosken yhdistykseen kuuluu myös Merijärvi, jäsenmäärä on noin 100 (2012). Yhdistyksen puheenjohtaja on Olli Hiitola ja sihteeri Terttu Kela. Seuroja ym. tapahtumia järjestetään noin kerran kuussa, joko Pyhänkosken rukoushuonella, kodeissa tai seurakuntatalolla.


Nivala

Nivalassa toimii seurakunnan tiloissa kirpputori, jossa paikallisyhdistyksen naiset järjestävät lähetysmyyjäiset joka toinen kuukausi. Siellä on myynnissä leivonnaisia ja muuta ruokatavaraa sekä paljon käsitöitä. Saadut tulot kartuttavat Uusheräyksen lähetystyön kassaa. Ahkerien käsityöntekijöiden töitä on usein arpavoittoina myös mm. Kalajoen Opistolla järjestettävissä lähetysarpajaisissa.

Nivalan Uusheräyksen puheenjohtaja on Jani Silvola.


Oulainen

Oulaisissa järjestetään seuroja kerran kuussa vuorotellen kodeissa ja seurakuntakeskuksessa, kesäisin myös Matkanivan Rukoushuoneyhdistyksen rukoushuoneella. Jäseniä yhdistyksessä on noin 50. Puheenjohtajana toimii Jouko Lauriala ja sihteerinä Matti Silvola.


Ylivieskan seudun Uusheräys

Ylivieskan lisäksi myös Alavieska ja Sievi kuuluvat tähän yhdistykseen, jonka toiminta keskittyy tällä hetkellä Ylivieskan seurakunnan tiloihin, seuroja järjestetään joka toinen sunnuntai seurakuntakoti Mariassa. Uuden rukoushuoneen tilat ovat rakenteilla. Ylivieskan seudun Uusheräyksen puheenjohtajana toimii Heimo Mattila, sihteerinä Pirjo Jylhä-Ollila.

Sivun alkuun